Idrottsläraren Maja Grehn är trebarnsmamma med löpning som passion. ”Jag springer för att tänka, springer för att ta beslut, springer för att pausa, springer för att jag älskar det” säger hon. 

Vanligtvis snittar hon 9-11 mil i veckan och tävlar i allt från 5km till marathon. Hennes största merit är veteran SM-guld i marathon 2018. Men sedan slog en smärtsam hälskada till.

”Det var först när jag inte kunde springa då jag insåg hur stor del av mig löpningen är! Jag tränar även två ungdomslag i fotboll och ett i innebandy, för att jag brinner för att stötta ungdomar i en aktiv fritid. Även den delen av mitt liv påverkas av skadan eftersom jag nu inte alls kan delta på samma aktiva sätt som jag alltid gjort”. 

Active Life beviljade bidrag till en rehab operation av hälen och den genomfördes nyligen. Just nu lägger hon all sin energi på rehabträning och hoppas vara tillbaka i löparskorna och till sitt jobb som idrottslärare mycket snart.

Active Lifes styrelse önskar Maja en lyckad återhämtning samt att hon kommer tillbaka på banan mycket snart.