Bildades mars 1995 efter alpina skidåkaren Thomas Fogdös olycka i Åre.

Fondens tre likvärdiga mål

  • Att bidraga till vård och rehabilitering av aktiva idrottsmän och idrottskvinnor som under träning, tävling eller av annat skäl skadat sig och därmed helt eller delvis, för kortare eller längre tid, blivit ur stånd att utöva sin idrott.
  • Att främja vetenskaplig forskning rörande idrottsskador såväl avseende förebyggande åtgärder som rehabilitering efter skador.
  • Att bidraga till ökad upplysningsverksamhet avseende vikten av erforderligt försäkrings-skydd för unga idrottare.

Startskottet för Stiftelsen var ett evenemang i Borlänge sommaren 1995. Många var med och samlade in bidrag under denna första “Active Life dag”. Totalt kom det in 1 488 239 kr under 1995.

1996

blev det första hela året för Stiftelsen, flera olika evenemang var intresserade att stödja Active Life oftast genom att Thomas Fogdö var med och representerade. Den 17 juli arrangerades “Active Life dagen” ånyo i Borlänge, det var golfspel, auktion och fotbollstävling inför publik, många goda bidragsgivare.

Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 721 085 kr.
Flera ansökningar började komma in och under året beviljades bidrag med 28 707 kr.

1997

anordnades “Active Life dagen” i Halmstad ett lyckat arrangemang med sol och stor publik.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 428 101 kr.
Bidrag beviljades med 30 501 kr.

1998

ett avtal med Alfa-bilder, som sammanställt en katalog med originalsignerade “idolbilder” på olika idrottare, tecknades där Active Life löpande får intäkter från försäljningen av deras bilder.
Detta år var “Active Life dagen” förlagd till Helsingborg, tyvärr stod vädret oss inte bi. Golftävling och fotbollsmatch i hällande regn, men en liten tapper publik trotsade regnet. Som tur var fanns det några sponsorer.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 639 980 kr.
Bidrag beviljades med 49 591 kr.

1999

“Active Life dagen” är åter i Borlänge med stor folkfest och konsert mitt i staden, golftävling och den populära fotbollsmatchen mellan Team Kallur och Team Fogdö.
Stiftelsen startade sin hemsida.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 956 085 kr.
Bidrag beviljades med 88 000 kr.

2000

premiär för Svenska Idrottsgalan i Globen, till vilken Active Life varit en av initiativtagarna, med direktsändning i TV. Under galan hölls auktion av träskulpturer som gjorts för Active Lifes räkning föreställande kända idrottare; Björn Borg, Ingemar Stenmark, Pernilla Wiberg och Ingo, Ingemar Johansson total intäkt för denna auktion var 1 375 000 kr.
Detta år förläggs “Active Life dagen” till Kristinehamn samt ett mindre arrangemang i Borlänge.
Länsstyrelsen uppmärksammade Stiftelsen och ansåg att för lite bidrag betalats ut under åren, Stiftelsen begär omprövning av detta beslut.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 2 083 561 kr.
Bidrag beviljades med 362 810 kr.

2001

Svenska Idrottsgalan i Globen blev åter start för detta år.
Active Life var närvarande vid VM i St Anton där det försåldes träskulpturer av vinnarna i de olika grenarna.
Sven Tumba firade 70-årig födelsedag och det hade framställts en litografi som såldes till förmån Active Life, födelsedagen firades med en stor Tumbagolf i ösregn därefter middag.
Detta år uppmärksammas Stiftelsen även av Skatteverket, Stiftelsen besvärar sig över denna skatteplikt. Frågorna från Länsstyrelsen och Skatteverket tar stor tid i anspråk för Stiftelsen,
både från myndigheterna och från allmänhetens sida.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 720 813 kr.
Bidrag beviljades med 600 529 kr.

2002

Svenska Idrottsgalan i Globen blev start även för detta år.
En av Stiftelsens bidragsmottagare Camilla Ulander-Nilsson uppmärksammades i flera tidningar “Fogdös fond räddar karriären”.
Active Life var med vid avtackningen av Magdalena Forsberg.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 171 238 kr.
Bidrag beviljades med 294 500 kr.

2003

åter nytt år med Svenska Idrottsgalan och Globen .
Stiftelsens verksamhet gick lite i slowmotion pga problemen med Länsstyrelsen och Skatteverket. Under hösten fick Stiftelsen rätt gentemot Länsstyrelsen, slutsatsen var att Active Life hade betalt ut bidrag helt enligt de regler som gäller.
Kvarstår problemet med Skatteverket.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 78 759 kr.
Bidrag beviljades med 102 500 kr.

2004

Nostalgi i Trysil
Active Life medverkade i ett Ledarskaps seminarium med olika föredragshållare, Thomas Fogdö var en av dem.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 143 446 kr.
Bidrag beviljades med 0 kr. (På grund av problemen med Skatteverket och avsättning till ev skatt hade Active Life inget överskott att kunna dela ut detta år).

2005

Stiftelsen firar 10-års jubileum.
Inga speciella Active Life arrangemang har skett under året.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 73 648 kr.
Bidrag beviljades med 87 000 kr.

2006

Stiftelsen har fått klart besked i den pågående skattetvisten, Stiftelsen förlorade.
Under året har all kraft lagts ner på planering av Active Life:s medverkan i VM i Åre 2007.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 28 000 kr.
Bidrag beviljades med 90 900 kr.

2007

I samband med alpina VM i Åre 2007 känns det som att Active Life står inför en nytändning. Tillsammans med bl.a. SkiStar arrangeras under VM olika insamlingsaktiviteter, vi har många sponsorer att tacka för deras frikostiga bidrag, Swedbank ger ut en aktieobligation där banken ger ett bidrag för varje såld aktieobligation, bössinsamling, SMS insamling och en auktion. Det stora evenemanget är sista lördagen under VM då det arrangeras en veteranskidtävling mellan de stora slalomåkarna från Sverige och Europa. C:a 20.000 åskådare kom för att återse dessa legender. Under ledning av Ingemar Stenmark och Bojan Krizaj deltog sådana storheter som t.ex. Stig Strand, Piero Gros, Franz Klammer, Bernhard Russi och Pirmin Zurbriggen. Tävlingen sändes i Eurosport.
Stiftelsen fick mycken positiv publicitet under året
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 1 659 359kr.
Bidrag beviljades med 130 500kr.

2008

Inför detta år har Stiftelsen bestämt att vara oinskränkt skattskyldig, detta för att slippa tvister med skattemyndigheten i samband med beviljning av bidrag.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 63 842 kr.
Bidrag beviljades med 144 285 kr.

2009

Stora satsningar har under året gjorts för att sprida information om betydelsen av att vara rätt försäkrad. Vid SkiFuntastic i Sälen var Active Life tillsammans med några oberoende försäkringsrådgivare på plats.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 162 266 kr
Bidrag beviljades med 301 488 kr

2010

Stor satsning har även under detta år gjorts på Stiftelsens tredje ändamål, att sprida information om vikten av att vara rätt försäkrad. I samband med de alpina skidtävlingarna under SkiFuntastic i Sälen medverkade Active Life med flera representanter och fick därigenom möjlighet att nå ut med information om “rätt försäkringsskydd”.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 72 322 kr
Bidrag beviljades med 430 044 kr

2011

Active Life har fortsatt med det viktiga arbetet att få ut informationen “Att vara rätt försäkrad”.
Vid årets SkiFuntastic i Sälen var Active Life som tidigare år med och vi fick kontakt med många för att tydliggöra det viktiga budskapet om försäkringar.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 136 926 kr
Bidrag beviljades med 334 185 kr

2012

Active Life har fortsatt med det viktiga arbetet att få ut informationen ”Att vara rätt försäkrad”.
Även detta år var vi med på SkiFuntastic i Sälen för att sprida detta så viktiga budskap och nå så många som möjligt.
Totalt fick Stiftelsen gåvomedel för detta år 160 353 kr
Bidrag beviljades med 418 800 kr

2013

Vad har hänt i Active Life under detta år?
SkiFuntastic i Sälen, även detta år var vi med på arrangemanget runt de alpina skidtävlingar som arrangeras av Malungs SLK, Sälens IF i samarbete med Skistar och Svenska Skidförbundet, lite av en alpin säsongsavslutning. Active Life i samarbete med Carnegie fick möjlighet att informera om vikten av att vara rätt försäkrad. Active Life har sammanställt ett bildcollage för att på ett enkelt sätt tydliggöra vår verksamhet inklusive ge exempel på några som fått hjälp under åren. Collaget fanns till beskådande i vårt tält för att visa vad vi gör och hur vi kan hjälpa till samt det mycket viktiga ”Hur var och en kan bidra till vår verksamhet”. Under dessa dagar auktionerade vi ut saker som skänkts till Active Life, ett par skidor signerade av topp 3 i Miss resp. Mr Lindvallen, en timmes skidåkning med Frida Hansdotter och tre skidhjälmar från POC. Audi bidrog till auktionen med en körupplevelse på bana med en Audi R8.
Behållningen från ovanstående auktioner gick oavkortat till Active Life Foundation.
Active Life var inbjudna att medverka vid Carnegies golftävling på Brohoff. Vi var värdar för ett av banans hål och informerade om Active Lifes verksamhet samt om den signerade Tumba litografi som vi säljer, samt sponsrade av Carnegie genomfördes en tävling i tävlingen, där respektive lag utmanades av golfpro Robert Karlsson. Som extra hjälp denna dag hade vi ”nypensionerade” alpina skidåkerskan Therese Borssén. Efter tävlingarna sålde vi några litos. Behållningen från även detta event gick oavkortat till Active Life.
Under året har vi fått in 53 ansökningar. Active Life har kunnat ge anslag till bl.a olika rullstolar för tennis, rugby och friidrott, samt operationer och knäskydd.
Stort arbete har lagts ner på en ny logga och att bygga en ny hemsida som lanserades i december.
Arbetet med att få kontakt med Sponsorer för Active Life har gett resultat:
Ski Team Sweden Alpine har fr o m säsongen 2013/2014 vår nya logo på skidjackan, Audi och Cliens Kapitalförvaltning kommer att skjuta till medel vilket kommer att märkas under 2014.

2014

Active Life var med under World Cup i Åre, damtävlingen.
Active Life fick möjlighet vara med på en Sponsormiddag där det arrangerades en auktion med hjälp av ”Hyr en Jamt” från WorldCup bolaget. Många generösa bidrag lämnades till Active Lifes verksamhet. Vår samarbetspartner AUDI, var på plats under de mest frekventa veckorna i Åre, de arrangerade halkkörningsövningar på Åre sjön. Anmälningsavgifterna donerades till Active Life. Dessa båda möjligheter gav ett stort bidrag och möjlighet för Active Life att kunna stödja sökande. Under tävlingarna fick Active Life möjlighet dela ut ett av de bidrag som beviljats.
Sälen Winter Games, det nya namnet på SkiFuntastic i Sälen, även detta år var vi med på arrangemanget runt alpina skidtävlingar som arrangeras av Svenska Skidförbundet i samarbeta med SkiStar, lite av en säsongavslutning. Active Life hade ett eget tält uppe vid målet, där vi hade möjlighet ge information om vikten av att vara rätt försäkrad samt visa upp vårt bildcollage med några av dem som fått hjälp från Active Life. Under dessa dagar fick vi också möjlighet att auktionera ut ett par Åre VM 2019-skidor, ett helårsliftkort från SkiStar, ryggskydd och hjälm från POC, samt ett presentkort från Scandic med en valfri weekendvistelse.
Behållningen från ovanstående olika auktioner gick oavkortat till .
Under året har även genomförts en golftävling på Vidbynäs golfbana i samarbete med Idrottsgalan. Många kända idrottsprofiler medverkade tillsammans med inbjudna golfare, det i andan att sprida information om
Arbetet med att få kontakt med ytterligare Sponsorer för Active Life har gett resultat och märks under 2014.
Styrelsen har förändrats under året: Ulla Torén och Gunnar (Gurra) Krantz har avgått. Suzanne Bergström nytillkommen.
Under året har vi fått in 57 ansökningar med olika hjälpbehov, Active Life har kunnat ge anslag till bl.a. handikapprullstolar för tennis, rugby och friidrott, samt till ortopediska operationer och knäskydd.
Under året har Active Life fått in gåvor med kr 464 637.
Bidrag har beviljats med kr 322 210.

2015

Vad har hänt i Active Life under detta år? Active Life var även detta år med under World Cup i Åre, damtävlingen. Active Life fick möjlighet vara med på en Sponsormiddag där det arrangerades en auktion med hjälp av ”Hyr en Jamt” från WorldCup bolaget. Många generösa bidrag lämnades till Active Lifes verksamhet. Vår samarbetspartner AUDI, var på plats under de mest frekventa veckorna i Åre, de ordnade halkkörningsövningar på Åre sjön. Anmälningsavgifterna donerades till Active Life. Dessa båda arrangemang gav ett stort bidrag och möjlighet för Active Life att kunna stödja sökande.

Sälen Winter Games även detta år var vi med vid de alpina skidtävlingar som arrangeras av Svenska Skidförbundet i samarbete med SkiStar, lite av en säsongavslutning. Active Life hade ett eget tält uppe vid målet, där vi hade möjlighet ge information om vikten av att vara rätt försäkrad samt visa upp vårt bildcollage med några av dem som fått hjälp från Active Life. Under dessa dagar fick vi också möjlighet att auktionera ut ett helårsliftkort från SkiStar, skidglasögon signerade av Charlotte Kalla och Markus Hellner, flygbiljetter från Malmö Aviation, ryggskydd, hjälm samt ett presentkort från Scandic. Behållningen från ovanstående olika auktioner gick oavkortat till Active Life. Active Life hade även en liten frågetävling där priserna var, 10 mössor skänkta av Seger AB

AUDI hade ett event i sin lokal på Norrmalmstorg, Stockholm, lördagen 13 juni i samband Le Mans 24 timmars årliga tävling. Active Life fick plats att ge lite information.

 Arbetet med att få kontakt med ytterligare Sponsorer för Active Life fortsätter.

Styrelsen har förändrats under året. Thomas Fogdö har avgått, är nu hedersordförande, Ann-Catherine Sandell, nytillkommen och är ordförande

Under året har vi fått in 42 ansökningar med olika hjälpbehov, Active Life har kunnat ge anslag till bl.a. handikapprullstolar för, rugby och friidrott, segway anpassade till handikappgolf samt till ortopediska operationer och knäskydd.

Under året har Active Life fått in gåvor med kr 256 376

Bidrag har beviljats med kr 353 3369.

2016

Året inleddes med vår medverkan vid World Cup-tävlingen i Hammarbybacken den 23 februari. Där syntes Active Life i ett eget tält där alla åskådare passerade förbi till arenan. Vi fick möjlighet att sälja unika world cupmössor med Active Life logo, skänkta av tävlingsledningen och informerade om vår verksamhet.
Under vecka 7-10 genomförde vår samarbetspartner Audi, Audi Test Drive på Åresjön. Anmälningsavgifterna från körningarna skänktes till Active Life. Ett mycket generöst bidrag till stiftelsen.
Den 13-17 april deltog Active Life vid SkiStar Winter Games Sälen i Lindvallen, tävlingarna där dagens och morgondagens alpina stjärnor möts. Vi hade även där ett eget tält, denna gång i målområdet och där kunde vi auktionera ut gåvor skänkta av bl.a. SkiStar, Scandic, Seger och POC. Intäkten från auktionen gick oavkortat till Active Life.
Den 12-15 juli fanns Active Life på plats då SM-veckan arrangerades av Riksidrottsförbundet i Norrköping. 47 olika idrotter deltog. Thomas Fogdö höll ett uppskattat föredrag för alla idrottsledare och samarbetspartners under veckan. Vi hade tält och banderoller på Tyska Torget där också alla övriga samarbetspartners till SM-veckan syntes.
Efter Skiers Accrediteds höstsamling på Hasselbacken i Stockholm fick stiftelsen motta en generös gåva.
Under året har:
Göran Skog lämnat sitt uppdrag i styrelsen och ersatts av Fredrik Skog.
Göran Skog ingår i Active Life Rådet.
Jonas Jacobsson och Jessica Lindell Vikarby har accepterat att bli Active Life vänner.
Styrelsen har sammanträtt fem gånger under året.
Under året har vi fått in 15 ansökningar varav 8 beviljades. Anslag har beviljats till knäortos, operation, rugbyrullstol och basketrullstol.
Några av de sporter vi ha kunnat ge bidra är fotboll, ishockey, innebandy och ridsport.
Active Life har under året fått 412 789 kronor i gåvor.
Bidrag har beviljats med 119 500 kr under året.

2017

Active Life året inleddes med den alpina världscupen med parallellslalom  i Hammarbybacken.  I entréområdet var Active Life synligt med tält, flaggor och med representanter som informerade och samlade in gåvor via Swish. Runt 9000 åskådare var på plats under den populära tävlingen.
Vår samarbetspartner AUDI arrangerade även detta år AUDI Test Drive med halkkörning på Åre-sjön under veckorna 7-10 och skänkte alla anmälningsavgifter oavkortat till Active Life. Sammanlagt ett mycket generöst och viktigt bidrag till stiftelsen.
Även detta år (6-9 april) deltog Active Life vid Sälen Winter Games. Från tältet i målområdet gavs information om stiftelsen och en auktion hölls med skänkta hjälmar och ryggskydd från POC och ett säsongsliftkort gällande på SkiStar’s alla anläggningar. Behållningen från auktionen gick oavkortat till Active Life. En populär frågesport gav kepsar eller mössor till de som svarat rätt. Kepsarna skänktes till stiftelsen av Seger.
Anna Grundberg har genom sponsorer av sitt deltagande i Engadin Skimaraton gett Active Life ett generöst bidrag.
Future Eyewear Group Sweden AB, vars ena varumärke Prestige fyllde 30 år, släppte i januari några Vintage-modeller med anor från 80-talet. Modellerna såldes framför allt i fjällvärlden under konceptet ”Legends of the Mountains”. För första gången fanns Active Life med i en produkt från start, med logo och Active Life text på produkten och en del av överskottet skänktes till Active Life. Förutom att vi erhöll gåva enligt ovan, så fick vi också gåvor i samband själva 30 års jubileet.
SkiStar Invitational by Active Life Foundation i Båstad den 19 juli blev en succé! Skid- och tennislegender som b l a Mats Wilander och Ingemar Stenmark utmanade varandra i en 120 m lång slalombana på snö mitt i centrala Båstad. Active Life’s hedersordförande Thomas Fogdö fick ta emot en mycket generös gåva från Erik Paulson i samband med prisutdelningen. Utöver detta skänktes flera betydande gåvor till Active Life.
Active Life närvarade vid Dam SM Matchracing på Lidingö 29/9 – 1/10 med flaggor och logo på skrovsidan på en av båtarna som seglades av Team Bergqvist Match Racing Team. Allt för att uppmärksamma fler på Active Life’s verksamhet, få flera som stödjer oss och för att ytterligare bredda den idrottsliga basen till ännu fler sporter.
Den 14 oktober var Active Life en av ca 80 utställare under Lidingödagen.  Över 2000 personer besökte mässan under dagen där företagare på Lidingö ställde ut. Representanter från Active Life informerade om Stiftelsens aktiviteter och tog emot Swish-gåvor som oavkortat gick till stiftelsens verksamhet till att hjälpa fler skadade idrottare.

Active Life har också under året också fått mottaga några större gåvor från några privatpersoner
Styrelsen har haft fem sammanträden under året.
Under året mottog Stiftelsen Active Life Foundation 33 ansökningar med olika behov av hjälp varav 21 beviljades och 12 avslogs.
Anslag har beviljats till knäskydd, behandlingar, operation, tennisrullstol, sitski och forskning.
De sporter som fått bidrag är längdskidåkning, tennis, friidrott, cykling, fotboll, snowboard, alpint, rugby, golf, taekwondo, basket, innebandy, ju-jutsu, ridning, handboll och ishockey.
Under året har Active Life tagit emot 1 877 988 kr gåvor.
Bidrag har beviljats med 373 000 kronor.

2018

Årets upplaga av Audi Test Drive på Åresjön varade under veckorna 7-11. Precis som under tidigare år gick de samlade anmälningsavgifterna oavkortat till Active Life Foundation. Med stöd av bättre väderförhållanden detta år, lyckades Audi Test Drive-teamet med Susanne Kottulinsky i spetsen, få ihop ett ansenligt belopp till Active Life.

Active Life deltog även under detta år i SkiStar Winter Games Sälen 12-14 april och informerade om verksamheten och vikten av att vara försäkrad, samt fick lite pengar genom auktioner på några skänkta föremål och upplevelser

Under golftävlingen Grand Open 2018 på Salems GK den 24 augusti erhöll Active Life ett fint bidrag genom en gåva av Qatar Airways. De skänkte en flygbiljett till valfri destination som lottades ut bland de deltagare som skänkt ett valfritt belopp till Active Life.

För andra året i rad var Active Life med vid Dam SM Matchracing på Lidingö den 7-9 september. En av båtarna, som mest seglades av Team Bergqvist hade Active Life logo på sidorna. Active Life’s beachflaggor vajade  stolt på plats runt om tävlingsområdet, fast på land.

Den 10 september var Active Life värd för en golftävling på Salems GK med 17 deltagande lag. Tävlingen inbringade intäkter till stiftelsen.

Den 3 oktober samlade Active Life alla som gjort stora insatser för Stiftelsen under de gångna 23 åren till en kväll på AVEQIA. Det blev en mycket trevlig kväll, där Active Life fick tillfälle att tacka för allas stora engagemang under åren.

Under året blev det också klart att det under alpina VM i Åre 2019, skulle bli en ny legendslalomtävling SkiStar Invitational 2019 Åre, där delar av intäkterna skall tillfalla Active Life. Arbetet med att förvekliga detta tillsammans med VM-bolaget ÅRE 2019 drog i gång under senhösten.

Ett partneravtal mellan Active Life och TeamOlmed har tecknats. Avtalet innebär att de som fått bidrag från Active Life och som köper utrustning från detta företag, erhåller rabatter. TeamOlmed är ett av Sveriges största företag inom ortopedteknik och sportrehabilitering.

Under 2018 har styrelsen sammanträtt 4 gånger. Det inom 25 ansökningar varav 14 beviljades.

264 999 kronor har beviljats genom bidrag till vård och rehabilitering av aktiva idrottsmän och idrottskvinnor.

50 000 kronor har beviljats till ett forskningsprojekt. Sedan start har stiftelsen beviljat totalt 5.423.019 kronor för stiftelsens ändamål. Totalt har nu idrottare som representerar 37 olika sporter fått bidrag.

2019

Under alpina VM i Åre 2019 genomfördes en ny legendslalomtävling 12 februari, en ny upplaga av SkiStar Invitational med betydande intäkter till Active Life.

23 Februari respektive den 3 mars genomförde Anna Grundberg åter långskidlopp till förmån för Active Life, detta år blev det två skidlopp, vilka sammantaget inbringade ett mycket bra belopp. Först var det deltagande i Tjejvasan och sen Ski Maraton Frauenlauf Engadin i Schweiz.

Vår samarbetspartner AUDI arrangerade även detta år AUDI Test Drive med halkkörning på Åre-sjön under veckorna 8–10 och skänkte alla anmälningsavgifter oavkortat till Active Life.

Skistar Winter Games Sälen gick av stapeln den 10–13 april. Active Life deltog på plats med information om verksamheten och vikten av att vara försäkrad. Årets upplaga med auktioner på en del av företag skänkta prylar, ledde till ett högst anständigt överskott.

26 september stod Active Life som delvärd för en Qatar-golftävling på Salems GK med många anmälda lag med fyra personer i varje lag, varav vissa enligt önskemål var förstärkta med kända golfande idrottsprofiler. Tävlingen blev åter en succé och inbringade intäkter till Active Life.

Under 2019 har styrelsen sammanträtt 4 gånger.

Detta år inkom 27 ansökningar varav 21 beviljades. Under 2019 har 470.100 sek beviljats genom bidrag till vård och rehabilitering av aktiva idrottsmän och idrottskvinnor.

Sedan stiftelsens start har medel beviljats för stiftelsens ändamål med totalt 5 822 472 sek.

Totalt har nu beviljats bidrag till idrottare som representerar 37 olika idrotter.

 

2020

Stiftelsen fyllde 25 år under 2020, vilket bland annat uppmärksammades av Dagens Nyheter.

Året dominerades annars utav Coronavirusutbrottet och flertalet av årets planerade aktiviteter fick senareläggas eller ställas in, i väntan på bättre tider.

Trots pandemin så startades Active Life Challenge i juni, en utmaning mellan Sveriges olika idrottsförbund att samla in mest pengar till välgörande ändamål. Först ut var Svenska Simförbundet. Intäkterna gick oavkortat till och delades mellan Active Life Foundation och Barncancerfonden.

Andra omgången av Active Life Challenge startade i augusti, denna gång genomfördes tävlingen i samverkan med Ski Team Sweden Alpine till förmån för Active Life Foundation och Hjärnfonden. Efter denna andra omgång fick vi pausa även Active Life Challenge.

Under hösten ändrades styrelsens sammansättning, detta då vår dåvarande ordförande Alexandra Montgomery på egen begäran valde att avgå. Jan Sandberg, ledamot i styrelsen, valdes som ny ordförande och Tomas Gustafson och Mikael Hultberg valdes in som nya styrelseledamöter. Under det gångna året har styrelsen sammanträtt 4 gånger.

Detta år inkom 41 st ansökningar varav 21 st beviljades, med ett sammanlagt belopp på sek 436.650  som bidrag till skadade idrottare.

Totalt beviljat belopp sedan start är per årsskiftet sek 6.259.122 med beviljade bidrag till 548 st idrottare inom 38 olika sporter.

 

2021

Styrelsen har bestått av Jan Sandberg, ordförande, Suzanne Bergström, Thérèse Hultin, Thomas Petersson, Fredrik Skog, under senhösten invaldes Tomas Gustafson och Mikael Hultberg som nya styrelseledamöter. Anders Grundberg är suppleant. Styrelsen har under året sammanträtt fyra gånger.

Precis som för 2020 har året dominerats utav rådande pandemi och alla planerade aktiviteter fick ställas in, i väntan på bättre tider. Varför även detta år innebar synnerligen begränsade inkomster. Trots två ”nödår” under pandemin har vi ändå kunnat bevilja bidrag under 2020 och 2021 på sammanlagt sek 1.066.540

Detta år inkom 39 st ansökningar varav 31 st beviljades, med ett sammanlagt belopp på sek 629 890  som bidrag till skadade idrottare samt ett forskningsbidrag.

Totalt beviljat belopp sedan start är nu sek 6 889 012 med beviljade bidrag till 579 idrottare inom 39 olika sporter.

 

2022

Styrelsen består av Jan Sandberg, ordförande, Suzanne Bergström, Tomas Gustafson, Mikael Hultberg, Thérèse
Hultin, Thomas Petersson och Fredrik Skog. Anders Grundberg är suppleant. Styrelsen har under året
sammanträtt fyra gånger.

Stiftelsen har under åren framgångsrikt bedrivit Active Life-aktiviteter i syfte att sprida kunskap om stiftelsen
och skapat möjligheter till att skapa intäkter till stiftelsen. Aktiviteter under 2022:

SkiStar Winter Games Sälen 7 – 9 april, nystart efter ca 2 års pandemivila, säsongens stora skidfest för alla som älskar skidåkning i någon form. Vi deltog på plats och fick åter tillfälle att visa upp oss för alla besökare och de över 1.200 tävlande, förstås också informera om vår verksamhet och vikten av att vara försäkrad. Årets upplaga med auktioner på en del av företag skänkta prylar och uppmaning att via Swish skänka en peng, bidrog till ett mindre överskott.

Våra kamrater Aja Lind och Jonas Jacobsson, gav under året ut boken om Jonas ”Lämna honom här”. Vid försäljningstillfällen i samband med våra events etc, skänkte paret generöst en peng per såld bok till Active Life.

Deltagande på Hjultorget (hjälpmedelsmässa) i Kista 18 – 19 maj, där vi fick möjlighet att delta och på ett bra sätt, nådde ut med information om vår verksamhet samt mötte en hel del av tidigare bidragstagare. Ett event som gav mersmak och flera idéer till aktiviteter under förutsättning att samma premisser och möjligheter gäller nästa gång.

SM i Friidrott 5 – 7 augusti i Norrköping, Tjalve Friidott arrangörsklubben, släppte in oss och vi fick goda möjligheter att visa upp vår verksamhet. Vi knöt flera goda kontakter som kommer kunna hjälpa oss inför nya events i framtiden. Vi genomförde också en ny minivariant av Active Life Challenge = gissningar via Swish på sammanlagd kastlängd för topp tre i herrarnas diskusfinal vilket inbringade en hygglig peng.

Under året mottog vi 42 st ansökningar varav 25 st beviljades, med ett sammanlagt belopp på 267 899 kr som bidrag till skadade aktiva idrottare. Totalt beviljat belopp sedan start är nu 7 179 211 kr med beviljade bidrag till
604 idrottare inom 39 olika sporter.

 

2023

Styrelsen består av Jan Sandberg, ordförande, Suzanne Bergström, Tomas Gustafson, Mikael Hultberg, Thérèse Hultin, Thomas Petersson och Fredrik Skog. Thérèse Hultin avgick ur styrelsen i samband med Årsmötet den 17 april och Julia Nordgren tillkom. Anders Grundberg är suppleant.

Styrelsen har sammanträtt fem gånger under året.

Under slutet av februari och början av mars genomförde Audi körningar på Åre Sjö, där deltagarna uppmanades att swisha ett valfritt belopp till Active Life, vilket resulterade i ett tillskott till vår kassa. Ett stort tack till vår samarbetspartner Audi!

I slutet på mars genomfördes en minivariant av Active Life Challenge i samarbete med Norrköpings Dolphins och deras sponsorer, som tillkom på initiativ av styrelseledamoten Mikael Hultberg och Jonas Jacobsson = gissa på resultat inför stundande hemmamatch. En matchtröja signerad av Dolphins spelare gick till vinnaren. Aktiviteten inbringade nya intäkter till Active Life. Stort tack till alla berörda!

Den 13-16 april deltog Active Life vid Sälen Winter Games i Sälen. Som vanligt träffade vi en massa ungdomar och deras föräldrar och hade möjlighet till att informera om vår verksamhet och om vikten av att vara försäkrad. Samt hade också möjlighet att auktionera ut skänkta föremål, från Sweet Protection, Helly Hansen, Ridebrain, SkiStar och från Yniq. Som ledde till ytterligare intäkter för Active Life. Vi tackar och bockar för dessa insatser.

Vi Lirare arrangerade en debattkväll den 2 maj i Bonnierhuset. Expressen-Tv var partner och sände live från eventet. Active Life deltog och kunde kort presentera stiftelsens ändamål under debatten. Vidare fanns vi representerade med monter och representanter på ett mingelutrymme.

Den 30 juni möttes Vi Lirares lag och IFK Brages veteraner i Borlänge, i en match under ungdoms fotbollsturneringen Dalecarlia Cup. Active Life var på plats och i samband med matchen gjordes, en insamling till stiftelsen via Swish. Tyvärr så var inte vädrets makter på vår sida, då det hällregnade hela denna dag, men icke förty så inkom ett antal inbetalningar till vårt swishkonto, som vi bugar och tackat för!

Active Life deltog i samarbete med Svenska Friidrottsförbundet under Finnkampen 2 – 3 september, med eget tält och representanter på Stockholms Stadion. Här genomfördes en ny variant av Active Life Challenge, gissningstävling om sammanlagt resultat i såväl i damernas längdhopp och herrarnas stavhopp. 50 sek kostade varje gissning för att delta och intäkterna gick oavkortat till Active Life. Respektive vinnare erhöll en av samtliga deltagare i varje gren en signerad Active Life tshirt. Kvällen innan Finnkampen drog igång deltog vi i ett informationsmöte för de aktiva och fick möjlighet att presentera vår verksamhet.

Under hösten 2023 utvidgades samarbetet mellan Active Life och Svenska Skidförbundet (SSF)/Ski Team Sweden Alpine till att omfatta även Skicross.

Utöver ett antal direkta donationer och gåvor under 2023 till stiftelsen, har aktiviteter som ovan gett oss intäkter på nästan 24.000 sek

Under året mottog vi 63 ansökningar varav 22 beviljades med ett sammanlagt belopp på 360.920 sek till skadade idrottare. Totalt beviljat belopp sedan start är 7.512.831 sek.