Svenska Alpina landslaget

            

Under försommaren 2013 träffades en överenskommelse om ett CSR-samarbete mellan Svenska Skidförbundet (SSF) / Ski Team Sweden Alpine och Active Life Foundation. Detta samarbete förlängdes under 2018 och löper tills vidare. Fr o m 2023 omfattar detta samarbete även Skicross.

Alpina och Skicrosslandslagen samt SSF har under en längre tid kunnat följa Active Life Foundations verksamhet med att hjälpa skadade idrottare tillbaka till ett aktivt liv.

”Beslutet om ett fortsatt samarbete kändes mycket naturligt och lätt”, säger Karin Stolt Halvarsson, alpin chef, Ski Team Sweden Alpine. ”Vi kan på det här sättet hjälpa till att sprida information om Active Life Foundation och den nytta som stiftelsen gör för idrotten”.

”Kul också att få stödja och delta i något som är en ideell sponsring för en god sak i idrottens intresse”.

Foto: Klas Rockberg

Audi

Audi

Audi är sedan många år sponsor till den alpina skidsporten både på internationell, nationell och lokal nivå.  Vi har på nära håll sett vilken glädje sporten förmedlar och  vilka enorma insatser som görs både på individnivå, av ledare och av engagerade föräldrar. Tyvärr är inte heller den alpina sporten förskonad från skador.

Active Life Foundation med Thomas Fogdö som initiativtagare gör därför en oerhört viktigt insats genom sitt förebyggande arbete och stöd till rehabilitering. Audi har valt att stötta stiftelsen och samtidigt medverka till  informationsspridning.  ”Det känns som en naturlig förlängning av vårt sponsorskap. Jag vet hur viktig denna fråga är för de aktiva inom alla idrotter och inte minst den alpina” säger Helena Kepinski, Event och Sponsoransvarig på Audi Sverige.

SkiStar

 

Vår kärnverksamhet är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Utbudet består av Skandinaviens fem största skidorter, Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige samt Trysil och Hemsedal i Norge, samt Hammarbybacken mitt i centrala Stockholm.

SkiStar samarbetar med Active Life Foundation och stöttar verksamheten på olika sätt, vilket leder till att Active Life  tillförs ytterligare resurser som i sin tur leder till att fler skadade idrottare kan återvända till ett aktivt liv.

Exempel på detta samarbete är ‘SkiStar Invitational by Active Life Foundation’, en alpin parallellslalom tävling på snö mitt inne i Båstad 19 juli 2017. Med skid- och tennislegender som tävlande. Behållningen från sponsorer och de auktioner på skänkta gåvor och upplevelser som hölls i samband med detta gick oavkortat till Active Life. Vilket representerar det hitintills största enskilda bidraget till Active Life Foundations verksamhet sedan starten 1995.

Ett ytterligare exempel på detta samarbete är SkiStar Winter Games Sälen, där Active Life Foundation genom en synnerligen välvillig inställning från arrangörerna, får möjlighet att informera om verksamheten samt genom div auktioner också samla in lite pengar. Detta gemensamma arbete har pågått under flera lyckade år.