Svenska Alpina landslaget

Ski team Sweden Alpine

Under försommaren 2013 träffades en överenskommelse om ett CSR-samarbete mellan Svenska Skidförbundet (SSF)/ Ski Team Sweden Alpine och Active Life Foundation (ALF). Detta samarbete förlängdes under 2018 och löper tills vidare.

Alpina landslaget och SSF har under en tid kunnat följa ALF:s verksamhet och aktiviteter, så beslutet att på detta sätt fortsätta med att att sprida information om ALF och den nytta stiftelsen gör för idrotten, kändes mycket naturligt och lätt, säger Tommy Eliasson Winter, Alpine chef Ski Team Sweden Alpine. Kul också att få stödja och få delta i något som är en ideell sponsring för en god sak i idrottens intresse.

Foto: Klas Rockberg

Audi

Audi

Audi är sedan många år sponsor till den alpina skidsporten både på internationell, nationell och lokal nivå.  Vi har på nära håll sett vilken glädje sporten förmedlar och  vilka enorma insatser som görs både på individnivå, av ledare och av engagerade föräldrar. Tyvärr är inte heller den alpina sporten förskonad från skador.

Active Life Foundation med Thomas Fogdö som initiativtagare gör därför en oerhört viktigt insats genom sitt förebyggande arbete och stöd till rehabilitering. Audi har valt att stötta stiftelsen och samtidigt medverka till  informationsspridning.  ”Det känns som en naturlig förlängning av vårt sponsorskap. Jag vet hur viktig denna fråga är för de aktiva inom alla idrotter och inte minst den alpina” säger Maria Andrén, Sponsor & Eventmanager på Audi Sverige.

SkiStar

Vår kärnverksamhet är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Utbudet består av Skandinaviens fem största skidorter, Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige samt Trysil och Hemsedal i Norge, den familjära skidorten St. Johann i österrikiska Tyrolen samt Hammarbybacken mitt i centrala Stockholm.

SkiStar samarbetar med Active Life Foundation (ALF) och stöttar verksamheten på olika sätt, vilket leder till att ALF tillförs ytterligare resurser som i sin tur leder till att fler skadade idrottare kan återvända till ett aktivt liv.

Exempel på detta samarbete är SkiStar Invitational by Active Life Foundation, en alpin parallellslalom tävling på snö mitt inne i Båstad 19 juli 2017. Med skid- och tennislegender som tävlande. Behållningen från sponsorer och de auktioner på skänkta gåvor och upplevelser som hölls i samband med detta gick oavkortat till ALF. Vilket representerar det hitintills största enskilda bidraget till ALF:s verksamhet sedan starten 1995.

Ett ytterligare exempel på detta samarbete är SkiStar Winter Games Sälen, där ALF genom en synnerligen välvillig inställning från arrangörerna, får möjlighet att informera om verksamheten samt genom div auktioner också samla in lite pengar.  Detta gemensamma arbete har pågått under flera lyckade år.