2018 beviljade Active Life bidrag till en eldriven handcykel åt Niclas Rodhborn och han uttalar sig om vilken skillnad Active Life gjort i hans liv:

”Handcykeln ger mig enorm frihet att ge mig iväg på längre sträckor än vad jag kan och orkar med bara rullstolen, en härlig känsla och ger mig mer livskvalitet! Att kunna hänga med vänner och familj när de cyklar på vanliga cyklar ger en bättre självkänsla och en känsla av inkludering.

Elhjälpen jag kan sätta på gör att jag aldrig behöver oroa mig för att orka hela vägen hem efter långturer och i branta backar slipper jag slita ut nacke och axlar som är ett ständigt överhängande problem för oss förlamningsskadade med dålig bål och helt förlamade ben.

Har bara superlativer att ösa på med över denna handcykel, som är det utan konkurrens bästa hjälpmedlet och komplementet till min rullstol jag skaffat sedan olyckan när jag var 19 år 1988.

Tack igen för att ni hjälpte till att uppfylla min dröm!”