Thomas Fogdö pratar om “Det goda livet” efter olyckan i backen och hur stiftelsen Active Life Foundation hjälper skadade idrottare tillbaka till idrotten.

På torsdag eftermiddag håller Thomas Fogdö, en av grundarna till stiftelsen Active Life Foundation (ALF), en föreläsning om livet efter olyckan, med helt nya förutsättningar och den bitvis knepiga resan tillbaka till ett aktivt liv. Föreläsningen hålls inför en inbjuden skara på Audi Forum på Norrmalmstorg, som arrangerar tillställningen tillsammans med Cliens Kapitalförvaltning AB.

Thomas, såsom rullstolsburen, har lärt sig leva ett delvis nytt liv och i dag jobbar han som en mycket uppskattad föreläsare, rådgivare och idrottspsykologiskt rådgivare, men har mycket att berätta och lära ut om vägen till “det goda livet”.

”Beror det på den egna förmågan” undrar Thomas, ”eller beror det på andra omständigheter? Jag hade på sätt och vis tur i oturen, eftersom jag hade en bra försäkring. Men många andra är inte lika lyckligt lottade”. Därför grundade Thomas ALF, så att stiftelsen kan hjälpa andra hitta vägen tillbaka till ett så aktivt idrottsliv som möjligt. “ALF som sedan starten har betalat ut bidrag på ca ksek 3.700 och hjälpt över 375  individer, är beroende av direkta gåvor och sponsorers stöd, med Audi och Cliens som lysande exempel på firmor som lever upp till sitt CSR” avslutar Thomas.